Barion Pixel

Továbbiak...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Automatikus keresőoptimalizálás – létezik-e SEO egy kattintásra?

“Automatikus SEO szolgáltatásunk és beállításaink mentesítik Önt a fáradságos munka alól és garantált helyezéseket jelentenek a Google keresőben.” Jól hangzik, de mi igaz belőle?

Az elmúlt hónapokban két honlapkészítő és keresőoptimalizálást vállaló cég “automatikus SEO” szolgáltatásába is belefutottunk, mindkettőbe azért, mert a helyezéseivel elégedetlen ügyfelük hozzánk fordult segítségért. Vagyis az automatikus keresőoptimalizálás mégsem működött…

Automatikus keresőoptimalizálás: tündérmese

Minden, optimalizálással foglalkozó honlapkészítő tudja, hogy a keresőoptimalizálás (SEO) roppant nehéz, időigényes, munkaigényes és több évig tartó folyamat. Nem könnyű lenyomni a vevő torkán, hogy sokat kell neki is dolgoznia, soha véget nem érő taposómalomba kell belénie, míg az eredmény sokszor kétséges és még arra is sokat kell várni.

Sokat dolgozni pedig kevesen szeretnek – különösen úgy, hogy ennek a munkának szövegírásnak kell lennie.

Az ő fülüknek pedig zene, ha azt hallják, hogy ezzel nem kell dolgozni, ez valami automatikus, az eredmény pedig magától jön.

Milyen trükk áll az automatikus SEO hátterében?

Minimum enyhe csúsztatás (játék olyan meta tag-ekkel, amelyeket bizonyos források szerint a Google már figyelembe sem vesz a sok manipuláció miatt), de más esetekben kifejezett manipuláció, amelyet előbb vagy utóbb, de büntetni fog a Google. (Pont akkor, amikor a honlapkészítő már elérhetetlenné válik és a telefont sem veszi fel.)

Mondjuk ki: automatikus SEO egyszerűen nem létezik!

Mert miktől függ egy honlap helyezése?

  • a jól megírt szövegtartalomtól (nem másolt!)
  • az oldal megfelelő programozásától
  • a szerver megbízhatóságától, amin az adott honlap működik
  • a természetes rámutató linkektől
  • a honlap tudatos fejlesztésétől
  • az egyedi, eredeti fotóktól

és számos egyéb dologtól, amikről már írtunk korábban:

Miért nem lehet csak külön keresőoptimalizálni egy honlapot?

Google rangsorolási tényezők

Összességében a keresőoptimalizálási munka nem megúszható, ha valaki hosszú távra tervez és nem szeretné honlapját előbb vagy utóbb a Google tiltólistán találni…