Honlaptervezés

Drupal és Wordpress CMS, egyedi design és prémium sablon testreszabás

Jelenlegi hely

Minden honlap, amit tervezünk, egyedi. Azért, mert a vállalkozás marketingjére építjük. Ezáltal válik belőle jól működő marketing eszköz.

Honlaptervezés - ahogy mi csináljuk

A honlaptervezés érdekes határterület. A grafika, a programozás, az ergonómia és a marketing ötvöződése - ha jól csinálják. Hogyan csináljuk mi?

Először nézzük röviden:

Mit jelent mindez bővebben kifejtve?

A jó honlap egy komplex egész. Nem lehet egyik ponton sem megbolygatni úgy, hogy valami más ne borulna. Hogyan tervezünk honlapot mi? Mit tartalmaz a honlapkészítési munka?

áttekinthető, letisztult design - testreszabott sablon vagy egyedi kialakítás

A honlap a látogatónak készül. Igyekszünk minél jobban feltérképezni jellemzőit, elvárásait, a honlapot pedig úgy tervezzük meg, hogy a látogató számára legyen logikus, harmonikus, vonzó. Használunk prémium sablonokat és készítünk 100%-ig egyedi honlaptervet is.

működő funkciók a honlaptulajdonos igényeihez és marketingjéhez igazítva

Áttekintjük, milyen funkciókat szeretne honlapjára, és javaslatot teszünk. Legyen-e hírlevél? Legyen-e blog? A válasz nem a programozásban rejlik, hanem abban, hogy a honlaptulajdonos hogyan foglalkozik az elkészült honlappal és a webmarketinggel. Az öncélú funkció nagy melléfogás.

szerkeszthető felület (Drupal és Wordpress CMS rendszer)

Betanítjuk a honlap szerkeszthető felületeinek kezelését, hogy Ön saját maga is elvégezhesse az idővel szükségessé váló változtatásokat. Honlapjainkat elsősorban Drupal nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszerben készítjük, amelyet az egyik legbiztonságosabb rendszerként tartanak számon. A biztonság fenntartása érdekében a honlap átadása után igény szerint végezzük a modulok frissítését is.

Google optimalizálás, keresőoptimalizálás

A honlap akkor ér valamit, ha azt látják is, meg is találják a Google-ban, vagyis a honlap keresőoptimalizált. Az alapokat a szerkezet felépítésekor rakjuk le, és keresőbarát programozási megoldásokat választunk.

mobiloptimalizálás okostelefonra, tabletre

Az internetezésre használt eszközök elterjedése követelményként állítja a mobiloptimalizálást minden honlaptervező elé. 2013 eleje óta minden új honlapunk mobiloptimalizált. A programozáshoz az úgynevezett responsive technikát használjuk, vagyis az "alaphonlap" készítésével egy időben készülnek a mobilváltozatok is.

Mi a honlaptervezés menete?

Hogyan készítünk mi honlapot, sőt, egy olyan marketing eszköz csomagot, amivel már kiléphet a nagyvilágba?

1. figyelünk

Meghallgatjuk, hogy mit szeretne, milyen gondjára keres megoldást.

Ügyfeleink legtöbbször komplex megoldást szeretnének: profi arculatot, jól megtervezett honlapot, működő marketinget.

Figyelünk, amikor elmeséli, milyen terméket, szolgáltatást kínál, kiknek, mi az erőssége, milyen a konkurenciája.

A jó honlap a marketing stratégiai elemzés következtében épül fel úgy, ahogy azt majd a folyamat végén kiadjuk a kezünkből. Éppen ezért ahhoz, hogy hatékony legyen, ismerni kell a vállalkozás fő üzleti erővonalait, a lehető legpontosabban leírni célcsoportját, és becélozni, milyen vizuális világ az, ami számára vonzó.

2. elmondjuk

Elmeséljük, hogy is működik az internet, hogyan lehet új vevőket, ügyfeleket szerezni a netről. Mert lehet!

Elmondjuk, mire kell ügyelnie, ha sikeres marketinget szeretne, és elmondjuk, hogy a hatékony webes jelenlét bizony sok munkát igényel a vállalkozótól is. (Ugye tetszik emlékezni mit ígért Churchill? Na, pont azt ígérjük mi is...)

Mindent úgy mesélünk el, hogy az tökéletesen érthető legyen, ne legyen benne se marketinges blabla, se programozói varázsigék.

Nem ígérünk Google top 10 helyeket. Csak azt ígérjük, segítünk, hogy odáig eljuthasson a honlap. Ez pedig a honlaptulajdonos saját szakértelme és befektetett munkája nélkül nem megy.

3. tervezünk

Készítünk egy logikai tervet a honlap felépítéséhez, a keresőoptimalizálás és a mobil optimalizálás szem előtt tartásával. (Vagyis: jó helyen jöjjön fel majd a honlap a Google-ban és szépen nézzen ki még okostelefonon is.)

honlap drótvázBillenytűzetet, egeret és scannert ragadunk, és bemutatjuk a terveket:

  • logóterv: névlogót tervezünk a honlaphoz. Kiválasztjuk a stílusához, termékéhez, szolgáltatásához, célcsoportjához leginkább illő betűtípusokat és színeket.
  • drótváz (wireframe): kézzel, papírra felvázoljuk a honlap elrendezését.
  • hangulatok (moodboard): fő fotókat választunk vagy készítünk, színtervet adunk és elkészítjük a főbb design elemeket, amelyek a drótvázra ráépülve később honlappá állnak össze.

A honlap nem grafikai műalkotás és nem programozói ujjgyakorlat. A honlap egy használati eszköz. Ha a látogatók nem tudják használni, továbbállnak. A konkurencia épp csak egy kattintásnyira van. A honlap tervezésekor éppen ezért vesszük figyelembe a webergonómia törvényszerűségeit. 

4. programozunk

A tervezési fázis után az elfogadott logó, drótváz és hangulati elemek alapján megtervezzük, leprogramozzuk a honlapot.

Betanítjuk a megfelelő honlapszöveg megírásának módját és betanítjuk a honlap kezelését az adminisztrációs felületről.

Létrehozzuk a honlap "kapcsolódó részeit": hírlevél regisztráció, blog, Facebook oldal stb.

Az, hogy a szerkezettől a design-ig, az űrlapoktól a linkekig minden működjön egy honlapon, nagyjából 3 heti munka - úgy, ahogy mi dolgozunk. Tudjuk, hogy vannak "már 15 perc alatt lehet honlapja" - ajánlatok.... A miénk nem ilyen.

5. elindítjuk

Elindítjuk a honlapot: publikussá tesszük, ezzel rávezetve a Google robotot, hogy minél előbb tudomást szerezzen az oldalról és indexelje.

Követjük, hogyan alakulnak a helyezései, a látogatottsága.

Javaslatot teszünk a fejlesztésre, sőt, marketing stratégiájának alakítására.

Elérhetőek maradunk, ha bármilyen gond adódik vagy nem úgy sikerül a honlap adminisztrálása, ahogy gondolta.

A gép forog... és hamarosan kiderül, hogy az első lépésben felállított stratégiánk helyesnek bizonyult-e. A keresőoptimalizálás pedig itt indul csak igazán. A csalit bedobtuk, kérdés, hogy hányan harapnak rá.

 

Mennyi ideig tart egy honlap elkészítése?

Egy átlagos bonyolultságú, egyedi design-nal készített honlap elkészítése összesen 3-4 hetet vesz igénybe. (De készítettünk már ilyet 6 nap alatt is...)

Hogy a valóságban ez a 3-4 hét végül mennyi idő lesz, az leginkább azon múlik, hogy a honlap leendő tulajdonosa mennyi idő alatt tud elegendő mennyiségű és minőségű szöveget írni a honlapjára - ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a keresőben jó helyen jöjjön fel az oldal, és valóban hatékonyan költse el azt a pénzt, amit honlapkészítésre kiad.

Miután megbeszéltük, hogy milyen elképzelései vannak, megmondjuk, mikor, milyen ütemezésben tudjuk elkezdeni a munkát - a többi folyamatban lévő munkánk függvényében.

Specialitásunk

 

A honlap alapvető marketing eszköz. Ezért a marketing stratégia és a pozícionálás a honlapkészítés kiindulópontja a számunkra. A marketing üzenet letisztításában is segítséget nyújtunk a külső szakértő szemével.
Keresőoptimalizálás és mobileszközökre optimalizált honlapokat készítünk. A honlaptervezés számunkra kerek egész, egy összetett folyamat, aminek a végeredménye egy alapvető marketing eszköz.
Vállalunk webszövegírást - témától függően -, Facebook oldal adminisztrálást, online marketing támogatást.
Folyamatosan megtalálhatóak és elérhetőek vagyunk a régi ügyfelek számára is! Workshopokat szervezünk, ahol segítünk ügyfeleinknek, hogy alakítani tudják marketing munkájukat és megismerkedjenek a webmarketing legújabb trendjeivel.

Haladjon velünk a siker felé!

gondolkodjunk együtt az Ön vállalkozásáról

Rólunk

Honlaptervezéssel és marketinggel foglalkozó webstúdió vagyunk Budapesten. "Kézműves" honlapokat készítünk. Segítünk a marketing pozícionálásban, tartalommarketingben, webáruház készítésben is.

Ezen a honlapon csak saját írásainkat, cikkeinket olvashatja és túlnyomórészt saját fotóinkat láthatja.

 

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA