Barion Pixel

Továbbiak...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Online tanfolyam – tanulás otthonról

Két éve, 2018-ban készült el első online tréningünk, a “Marketing – az ötlettől a reklámozásig” c. tanfolyami anyagunk, amelyet a Udemy nemzetközi felületén lehetett elérni. Igen gyorsan követte ezt a tematikát a “SEO Szövegírás” című online tanfolyam. Blogbejegyzésem írásának pillanatában már 9 online tanfolyam szerepel kínálatunkban, és már saját távoktatási weboldalunk van erre a célra.

Az online oktatás ötletéért ezúton is szeretném kifejezni hálámat Kovács Krisztinek, kedves és hűséges tréningezőnknek, aki több élő tréningünkre is eljött. Ő ültette el a bogarat a fülembe.

Online tanfolyamok 2020. március

Az online tanfolyamok nem jöhettek volna létre, ha ügyfeleink időről-időre nem keresnek meg bennünket kérdéseikkel. Hogyan használjam a Facebookot? Hogyan értelmezzem a Google Analytics adatokat? Hogyan induljak el, ha énmárka építésen gondolkodom? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kellett rendszeresen választ adnom – így logikusan jött az ötlet, hogy akkor erre nemcsak az ügyfeleink, de “idegenek” is kíváncsiak.

Bemutatom online tanfolyamainkat!

Marketing tanfolyam

Egy alap-tanfolyam laikusok számára. Nem dobálózok szakkifejezésekkel, vagy ha igen, azokat elmagyarázom. Alap, mert megmutatja, mit is jelent a marketinges gondolkodás – nagyon nem azt, hogy valamit megcsinálunk, majd jól rátukmáljuk az emberekre! A statisztikák szerint a kisvállalkozások 75%-a azért megy csődbe, mert ezt – vagyis a marketing stratégiát – nem gondolja végig. A marketing nem annyira vajákosság, mint inkább józan paraszti ész!

Marketing tanfolyam online

Énmárka építés tanfolyam

Az énmárka a márkák egy speciális csoportja. Ez a tanfolyam azoknak készült, akik gondolkodnak rajta, hogy saját nevüket használják márkanévként, illetve szakértők a saját szakterületükön, és így szeretnének immáron önállóan a piacra lépni.

Énmárka építés tanfolyam online

Webmarketing tanfolyam

A Marketing tréning egyik moduljából és egy, az organikus Facebook kommunikációról szóló plusz modulból álló tanfolyam. Alapvető azok számára, akik szeretnék megérteni az online reklámkampányok, vagyis a Google és a Facebook hirdetések logikáját. Nemcsak azzal foglalkozom, hogy a kampány kiindulópontján mi a helyzet, de a fogadó oldalt se felejtem el, vagyis elmagyarázom, hogyan fogadja a fogyasztó ezeket a kampányokat.

Webmarketing tanfolyam online

Google Analytics alapok tanfolyam

A weboldalak látogatottsági adatait sok weboldal esetében figyelik a Google alkalmazásaival – a laikus weboldal-tulajdonos azonban nem érti, mit lát a rengeteg, sokszor magyartalan szakkifejezés mögött. Nem bonyolítom túl a kérdést, csak arra koncentrálok, amit én magam is napi szinten használok, amikor saját weboldalaink látogatottságát nézem meg.

Google Analytics tanfolyam online

SEO Szövegírás tanfolyam

Hogyan lehet feljönni a Google-ban? Sok, sok, sok, sőt, nagyon sok eredeti és jól megírt szöveggel. Nemcsak arról beszélek a tanfolyami anyagban, hogy hányszor és hova kell beleírni a kulcsszót – ezen már túllépett a Google… Szó esik webergonómiáról, szövegírási technikákról és a vizuális érzékelésről is.

SEO Szövegírás tanfolyam online

Facebook kampánybeállítás tanfolyam

A Facebook használatát sokáig élő tréningeken tanítottam. A tapasztalatom azonban az volt, hogy akármilyen zanzára vettem a figurát, akárhogyan szerveztem a tanfolyami anyagot, kimerítő volt a résztvevők számára. Az online verzió – bár mondom, hogy nincs 3 hetente frissítve, mint ahogy a Facebook variálja furtonfurt a felületet – könnyebben követhetővé teszi, hogy mit hol keressünk, mire figyeljünk, hol van az eb sírhantja.

Facebook kampány tanfolyam online

Mailchimp online tanfolyam

A világ egyik legjobb – ha nem a legjobb… – hírlevélküldő szoftvere a Mailchimp, amely nemcsak a klasszikus megszerzem-a-mailcímed-aztán-zaklatlak verzióra jó, de akár ügyfeleknek, csoportoknak (kollégáknak, partnereknek) kiküldött kör-emailezést is profi alapokra helyezi. Ez sem épp a legegyszerűbb felület, de amit én már saját bőrömön, saját hibáimból megtanultam, azt most továbbadom.

Mailchimp alapok tanfolyam online

Weboldal fotók tanfolyam

Méltatlanul kevéssé népszerű tanfolyamunk! – de csak mostanáig… A weboldal designok alapvetően nem sokban különböznek egymástól. A FOTÓK adják az óriási különbségeket! Éppen ezért valamennyire bele kell tanulnia a weboldalt adminisztrálónak (a vállalkozónak vagy a bloggernek), hogy milyen a jó fotó és hogyan kell kiválasztani, kiválogatni a tökéletes fotókat. A design és a művészet nehezen definiálható, de ami tőlem telik, megteszem!

Weboldal fotók tanfolyam online

Bolt marketing tanfolyam

A Marketing tanfolyam egyik modulja. Kifejezetten azokhoz szól, akik hosszú távra gondolkodva szeretnének boltot nyitni és ismertséget építeni. A kiskereskedelemben szerzett gyakorlatom és az eladáshelyi marketing területen szakújságíróként megismert dolgok egyaránt benne van a tanfolyam anyagában.

Bolt marketing tanfolyam online

Hogyan lehet online tanfolyamon tanulni?

Az online tanulás kétféleképpen történhet:

real-time (valós idejű) módon

webinar, Skype oktatás, videó konferencia platformok

Ebben az esetben az oktató és a hallgató egyszerre csatlakozik egy közös platformhoz (pl. Skype, Viber, Zoom, egyedi programozású oldal stb.). Ilyenkor lehet az oktatás interaktív (vagyis az oktató és a hallgató is beszél), működhet chat-ben feltett kérdésekkel és olyan módon is, hogy az oktató a kérdésekre később válaszol.

A real-time oktatás minden fél oldalán megfelelő eszközöket és gyors internetet feltételez, különben a kép és a hang akadni fog, ami nagyon megnehezíti a koncentrációt.

Előnye az azonnali visszajelzés.

rögzített videókkal

az előadót mutató vagy képernyőrögzítéses videók segítségével

A rögzített videók azt a szabadságot nyújtják a hallgatónak, hogy a tananyagot akkor sajátítja el, amikor neki alkalmas, amikor ráér. Ideális olyan esetekben, mint pl. egy számítógépes szoftver betanítása, vagy olyan tananyagnál, amikor a tanulónak valamit át kell gondolnia, meg kell emésztenie.

Fontos, hogy ez is igazodjon a különböző eszközökhöz, de míg a webinárok, élő online oktatásnál a tiptopra hajtunk, addig a videós megoldásnál a legfapadosabb megoldás játszik. Magyarul: legyen a videó lejátszható egy elavult tableten vagy okostelefonon is.

Előnye, hogy a tanuló többször is meghallgathatja az egyes részeket és saját tempójában haladhat.

 

Online tanfolyam … személyes kapcsolattartással

Online tanfolyamaink élő tréningekből alakultak, így pontosan látszódott a résztvevők részéről az igény arra, hogy tudjanak kérdezni, a véleményüket, tapasztalataikat elmondani, személyre szabott tanácsot kérni.

Éppen ezért online tanfolyamaink – bár hozzáférhetőek online tréning felületeken is, igaz, közel sem ilyen változatossággal! – személyes közreműködéssel üzemelnek. Minden tanfolyam tanácsadásként működik, vagyis a résztvevő a tanultak alapján elkészít valamit, amit véleményezünk.

Technikai problémák esetében pedig segítünk!

 

Bízunk benne, hogy hamarosan a kedves Olvasót is online tanulóink között üdvözölhetjük!