Barion Pixel

Továbbiak...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Podcast, tőlünk: “Tudod, ez az a málnás weboldal”

Van az úgy, hogy az ember nem ér rá olvasgatni, de egy tartalmat, egy cikket szívesen meghallgatna… Az okostelefon erre is jó, főleg ha az ember utánanéz, mi az a podcast.

Mi az a podcast?

A Wikipédia szerint a podcast szó az “iPod” és a “broadcasting” (=műsort sugároz) szavakból alakult ki. Az iPod zenék és más hangfile-ok lejátszására alkalmas kis ketyere (volt), ezt a funkcióját azonban már az okostelefonok is átvették.

Hogyan lehet podcast-ot hallgatni?

  1. Felhasználóként először is rendelkeznünk kell egy okostelefonnal. A telefonra le kell tölteni a Google Play áruházból egy Podcast alkalmazást, ami lehet pl. a Spotify vagy a Google Podcast is.
  2. Válogathatunk zenei és szöveges podcast-ok között. Amelyik érdekel, azt hasonlóan mint a Facebook vagy Instagram esetében, követéssel vehetjük fel kedvenceink közé.
  3. Amikor újabb rész, újabb epizód kerül fel az adott “csatornára”, podcast alkalmazásunk ezt frissíti, tudomásunkra hozza.
  4. Az epizódokat meghallgathatjuk online, de le is tölthetjük, hogy offline állapotban meghallgassuk.

Podcast – tartalomkészítőként

A podcast lényegében hang alapú blogként funkcionál. Relatíve gyorsan elkészül egy-egy anyag (már ha tudjuk, miről akarunk beszélni), aztán már röppenhet is a követőknek.

A podcast hallgatottságát is követni tudjuk.

Nyilvánvaló, hogy amint értékelhető adatokkal rendelkezünk a podcast hatékonyságát illetően, illetve kapunk visszajelzéseket, a történet marketing tanulságait megosztjuk egy részletes cikkben.

Weboldalkészítés és marketing témájú podcast – tőlünk

Elindult a sikermarketing.hu podcast-ja. Íme a bemutatkozásunk:

Spotify linkünk:

Tudod, ez az a málnás weboldal