Barion Pixel

Továbbiak...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

WordPress sablon ÉS egyedi design ~ profi weboldal készítés WordPress-ben

WordPress sablon, sablon honlap, ez a weboldal olyan WordPress sablon szerű! – sokszor összekeveredik a fejekben, hogy a sablon nem azonos a sablonossággal.

Tegyük a helyére a kérdést: mit jelent az, hogy WordPress sablon felhasználásával készül egy honlap?

A különböző CMS rendszerek (így a WordPress és a Drupal is, amikben dolgoztunk/dolgozunk) egy alap “motorral” dolgoznak. Ez az alap számtalan funkcióval feldíszíthető, köztük a design kialakításáért felelős, rendkívül összetett rendszerrel is. Ezt különböző nevekkel illetik:

sablon, téma vagy smink

WordPress sablon – ingyenes és/vagy fizetős?

Egy egyszerűbb felépítést tökéletesen ki tudnak szolgálni az ingyenesen letölthető sablonok. Egy-egy design elem ezekhez is hozzáadható az úgynevezett PRO változatokban – ezek az ingyenes sablonok felturbózott változatai, az ok, amiért egy ingyenes sablont megéri leprogramozni a készítőjének.

Tetszőlegesen alakítható WordPress sablon

Szinte minden WordPress sablon módosítható kisebb vagy nagyobb mértékben, már egy kicsit is hozzáértő honlapkészítő által.

Ez a pici hozzáértés is már elegendő ahhoz, hogy ránézésre egy másik design jöjjön létre.

Nagyobb változtatási igény esetén már komoly CSS programozási tudás szükséges a design kialakításához.

Megjegyezzük, hogy tucatszor előfordult már, hogy a fizetős sablon apróbb hibáit kellett így javítanunk… Vagyis az sem garancia a tökéletes design-ra, ha fizetős sablont vásárolunk! A külföldi fizetős sablonok készítői a támogatás (support) alatt legtöbbször egy fórum tagságát értik, korántsem az egyedi problémákra való reagálást.

WordPress sablon testreszabás: egyedi design

Hogyan készül egy WordPress sablonból valódi weboldal? A WordPress sablon bizonyos szempontból úgy működik, mint a Lego: a designer kreativitására, ötleteire van bízva, mit hoz ki belőle.

A design elemek, vagyis

  • színek
  • betűtípusok
  • kisebb grafikák
  • fotók

szinte tetszőlegesen módosíthatók. Persze ehhez is szükséges design tapasztalat és hozzáértés, hiszen nem minden szín harmonizál bármilyen más színnel. A betűtípusoknak csak kisebb része tudja kezelni a magyar ékezeteket. A fotók kiválasztásához is kell szem és széperzék. A sok különböző honlapról összeszedegetett klassz ötletek végül egy káoszban képesek egyesülni…

Azonban a mégoly szépséges design elemek semmit sem érnek, ha nem fogalmazzuk meg tisztán a marketing üzenetet, nem vagyunk tisztában azzal, hogy mit is akarunk közölni magunkról…

Az igazán egyedi design tehát nem a programozás, hanem a marketing üzenet szintjén jelenik meg – ehhez pedig a megrendelőnek fel kell ismernie, hogy az egyszerű honlapkészítő programozó nem fog tudni segíteni neki a marketingben, sőt, sokszor a designban sem.

Most hazabeszélünk:

mi egységes weboldalkészítés szolgáltatásként kínáljuk a marketinget, a design-t, a weboldal programozását és a SEO-t

Azonos WordPress sablon, egyedi design

És most az olvasóra bízzuk, hogy eldöntse, mennyire sablonosak az egy és ugyanazon (ingyenes) sablonra készített honlapjaink:

Kovács Kriszta honlapja

 

united photo

 

kávégép bérlés

 

 

 

 

 

Vagyis attól, hogy WordPress és sablon, korántsem biztos, hogy sablonos is…