Barion Pixel

Továbbiak...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mi az az RSS és hogyan kell használni?

Sokáig nem használtuk és nem is tettük közzé honlapunk RSS-ét. A 2013-as Nagy Tavaszi Honlapáttervezés azonban változtatott a helyzeten…

A 2013-as Nagy Tavaszi Honlapáttervezés magával hozta a blog megjelenését (átköltöztetését a Marketing Izék c. blogunkról), és ílymódon jobban el kellett mélyülnünk a kérdésben, mi is az RSS és hogyan működik.

Az RSS a használó szemszögéből

Az RSS a felhasználó szempontjából egy olyan kis program, amely jelez, ha az általam követett, figyelt honlapokra új tartalom kerül fel. Ez a kis információ csomag, ami “utazik” a honlap és az olvasó között, a feed (jelentése: etetés).

feedreader

 

Praktikusan: feljön egy kis ablakocska a képernyő sarkában, ahol látom, hogy melyik honlapra milyen címmel került fel írás. Az adott új linkre rákattinthatok, de el is tudom olvasni a kivonatát az RSS olvasó programból. Vagyis nem kell végigjárnom az engem érdeklő honlapokat és keresgélnem, van-e új tartalom. Elég az RSS olvasó programot megnyitnom.

Ahhoz, hogy az RSS olvasó program tudja, mely honlapokat kell “figyelnie”, fel kell vennem az adott honlap RSS linkjét az úgynevezett csatornáim közé.

RSS olvasó alkalmazás letöltése

Mi ezt használjuk: FeedReader

Ezen kívül lehet feedet felvenni a böngészőben és a levelezőprogramokban is. Mindenki maga tudja eldönteni, hogy neki mi a kényelmesebb.

Hogyan kell felvenni az RSS csatornát?

  1. rákattintok a honlapon található RSS ikonra
  2. a megnyíló oldal címét (URL) kimásolom a böngészőből
  3. a kis program “Új csatorna felvétele” menüpontjára kattintok és bemásolom

Innentől kezdve minden automatikusan történik.

Amikor a honlapon új írást élesítenek, az bekerül az RSS file-ba, ami automatikusan jelzést küld az olvasónak.

Miért jó az RSS olvasó?

Időt takarítunk meg vele. Nem kell megadni e-mail címünket, és az új tartalom értesítője sem végzi esetlegesen a spam mappában.

Bizonyos honlapoknak, akik a felületükön elhelyezett hirdetésekből élnek, ez nyilván nem előnyös, hiszen racionalizálja, mikor jön egy látogató a honlapra, ezáltal csökkentve a honlapra látogatások számát. Ezt bulváros címadással igyekeznek növelni…

Honlapunk RSS csatornája:

Miért jó nekünk, mint honlaptulajdonosnak az RSS?

Mert a látogatóink egyszerűen értesülhetnek az új tartalmakról, sőt, akár az RSS olvasó programból is el tudják olvasni az új cikkeket. A lényeg pedig azon van, hogy figyelemmel kísérjenek bennünket!

Köszönjük, ha Ön is követ minket RSS-en!

Címkék: ,